Virtualna resničnost v arhitekturi in oblikovanju. Virtualni sprehod po objektu z očali. HTC očala in kontrolerji.
Načrtujete hišo ali preurejate stanovanje? In vam arhitekturni načrti ne povedo kaj dosti? Potem je virtualna resničnost prava izbira za vas. Še preden začnete graditi se boste lahko sprehajali po svoji novi kuhinji, preverili postavitev omaric in pulta, izbrali barvo in teksturo ploščic v kopalnici ali določili prostor za rožo v dnevni sobi - vse v realnem času, znotraj virtualne realnosti. Še preden začnete graditi - oziroma preden je prepozno!

Virtualna resničnost je nova tehnologija, ki jo skupaj z "real time" render programsko opremo uporabljamo za vizualiziranje 3D okolja. Tehnologija je revolucionarna, predstavlja velik napredek v primerjavi s klasičnimi vizualizacijami. V virtualnem svetu vam predstavimo prostor v popolnoma novi dimenziji, tehnologija je še posebej uporabna na nepremičninskem trgu oziroma v arhitekturi in notranjem oblikovanju.

Objekt v fazi načrtovanja ne obstaja več samo na papirju, ampak ga polno doživimo še preden začnemo graditi. Skozi virtualno realnost zaznamo prave dimenzije prostora, v realnem času  spreminjamo barve in materiale, si ogledamo pot sončne svetlobe in senco. - Polno doživetje prostora. Lahko se sprehajate in interaktivno upravljate z navideznim svetom predhodno zmodeliranim v 3D okolju. Uporaba virtualne realnosti v arhitekturi je primerna za vse vrste projektov, novogradnja & adaptacija, interier & exterier. Stanovanjski kompleks, hotel?, ali samo nova kuhinja. Virtualna realnost v arhitekturi nam olajša odločitve in je orodje za kvalitetnejše načrtovanje. 

Virtualno resničnost lahko izvajamo na dva načina. Z uporabo samo računalnika ali z uporabo VR očal in kontrolerjev. Pri uporabi samo računalnika, virtualni sprehod po prostoru izgleda kot igranje igrice! Za slikovni prikaz uporabljamo monitor, za navigacijo pa miško in tipkovnico - Idealna možnost za vse, ki si še ne lastijo VR očal. Ogled preko spletne povezave ali exe. datoteke, ki jo uporabnik zažene na svojem računalniku. Z uporabo VR očal in kontrolerjev pa raven zaznave virtualne resničnosti dvignemo na najvišji nivo, dobimo polno izkušnjo in doživetje prostora! Sistem komponent je sestavljen iz očal in kontrolerjev, kateri skupaj zaznavajo naše premikanje in nam projicirajo virtualni svet. Zaznava globine nam pričara občutek resnične pristnosti v prostoru, fascinantno in uporabno!

Sistem komponent, ki ga uporabljamo v našem biroju - HTC Vive, je sestavljen iz očal, kontrolerjev in senzorjev, kateri skupaj zaznavajo naše premikanje in nam projicirajo virtualni svet. Senzorji gibanja nameščeni v prostoru, zaznavajo vsak gib ki ga naredimo z očali ali kontrolerji, premikanje po prostoru tako postane naravno, izkušnja pa povsem resnična. 

O vizualiziranju z virtualno resničnostjo in tehnologiji nasplošno smo pisali za portal Moj Mojster,  članek si lahko preberete tukaj. Vredno branja! 
Kaj je Virtualna resničnost?

Virtualna resničnost je nova tehnologija prikazovanja navideznega okolja. Zelo uporabna je v arhitekturi in načrtovanju, kjer jo skupaj z "real time render" programsko opremo uporabljamo za vizualiziranje 3D objektov.

Kako jo uporabljamo?

V arhitekturi jo s t.i. virtualnimi sprehodi izvajamo na dva načina. Z uporabo samo računalnika ali z uporabo VR očal in kontrolerjev.

Z očali ali brez?

Pri uporabi samo računalnika, virtualni sprehod po prostoru izgleda kot igranje igrice! Za slikovni prikaz uporabljamo monitor, za navigacijo pa miško in tipkovnico.

Z uporabo VR očal in kontrolerjev pa nivo izkušnje dvignemo na višjo raven, zaznava globine nam pričara občutek resnične pristnosti v prostoru - Polno doživetje prostora! Za slikovni prikaz uporabljamo očala, namenske kontrolerje pa za upravljanje in navigacjio po prostoru. 

Kako nam pomaga?

Skozi virtualno realnost zaznamo prave dimenzije prostora, v realnem času  spreminjamo barve in materiale ali si ogledamo pot sončne svetlobe in senco.

Zakaj izbrati VR?

S pomočjo virtualne resničnosti polno doživimo prostor že v fazi načrtovanja. Tako si predstavljamo prostor še preden začnemo graditi in brez skrbi strahu pričakujemo dokončanje gradnje.

PONUDBA


Izdelava projektov virtualne resničnosti
Pripravimo vam projekte virtualne resničnosti, ponudba obsega vse od 3D modeliranja do kreiranja VR datotek. 

Pomoč in podpora
Še nimate izkušenj z VR hardware in software opremo? Ne  skrbite. Našim strankam ponujamo strokovno pomoč pri rokovanju in uporabi sistema virtualne resničnosti.

Izobraževanja
Za podroben vpogled v svet virtualne resničnosti smo za vas pripravili pakete predavanj, ki so namenjena vsem, ki si želijo delovati na področju vizualiziranja z virtualno resničnostjo. Predavanja oz. usposabljanja so prilagojena znanju in zahtevam stranke. Predstavimo vam tehnologijo, izdelavo 3D okolja in vizualiziranje ter pripravo VR datotek.

Preizkus VR
Se z virtualno resničnostjo še niste srečali? Vas zanima kako deluje? Pripravimo vam voden preizkus tehnologije, kjer se lahko virtualno sprehodite po objektu, se preizkusite v igranju adrenalinskih iger, ali doživite izkušnjo v doživljajskih svetovih dinozavrov, Himalaje in podvodnega sveta! 

Izposoja in najem VR opreme
Razpolagamo z vrhunskim VR sistemom HTC Vive, ki z polno podporo prostorskega gibanja predstavlja najkvalitetnejšo VR izkušnjo na      tržišču. Ponujamo vam izposojo in najem VR sistema in komponent.
Back to Top